ETAPA 7

inici

variants

refugis

noticies

gr 222

 

Aquestes pàgines no pretenen substituir la utilització de guies i mapes per part dels senderistes.

____________________

 

Per anar més segurs i gaudir millor del GR i els seu paisatges, utilitzeu els mapes i guies Alpina

 

ETAPA 6

 

Mapes aconsellats

 

Refugi de Tossals Verds- Lluc- Refugi de Son Amer

Duració: 5h 15min

Desnivell: 830 m, 800 m

Dificultat: mitjana-alta

Senyalitzada

 

(1) Coll des Prat i Puig de Massanella

(2) Badia d'Alcúdia des del Coll des Prat

(3) Coll des Telègraf

(4) Escorca i el Torrent de Pareis

(6) Ses Voltes des Galileu

Resum de l'etapa (Aquesta descripció no és suficient per fer l'etapa. En trobareu una de més detallada a les guies i mapes Alpina):

_______________________________________

A l’esquerra de l’edifici principal, anem tot recte fins al Coll de ses Cases Velles (40’, a mig camí hem deixat a la dreta la variant H en direcció a Mancor). Arribem a una bifurcació (30’ des de les Cases Velles), on girem a mà dreta i, 5’ més tard, trobem a mà esquerra el camí cap a la Font des Prat . El nostre camí segueix recte, puja i creua el límit del bosc en uns 45’. Uns 30’ després assolim el Coll des Prat (1.205 m, fotos 1 i 2)

Des del coll, una vegada travessada la paret mitgera, girem sobtadament cap a mà esquerra en direcció a una petita bretxa situada a uns 50 m, senyalitzada amb una estaca difícil de trobar en cas de boira (direcció N). Després d’una desgrimpada, seguim en la mateixa direcció fins a una casa de neu on el camí gira a l’esquerra i baixa fent revolts fins al Coll des Telègraf (15’, foto 3 ). Aquí ens desviem a la dreta (direcció E), passem prop d’una altra casa de neu i davallem durant 10’. Travessem el comellar cap a l’altra banda i pugem al Coll de ses cases de neu (15’). Després del coll, el camí gira a l’esquerra (direcció W) i planeja, abans de baixar cap a un pla (15’, fotos 4 i 5). A la bifurcació prenem el camí de la dreta que, a uns 5’, comença a fer revolts (Camí de ses Voltes d’en Galileu, foto 6). En 30’ arribem a una pista que seguim fins a una bifurcació (10’) on continuem recte per la pista de la dreta. Vuit minuts més tard girem novament a la dreta, travessem una paret, anem a l’esquerra i, 10’ després, creuem la carretera. El camí empedrat travessa l’alzinar, primer, i les marjades d'oliveres, després, fins a l’aparcament del Santuari de Lluc (25’, foto 7). El creuem en línia recta i prenem la crta. d’accés en direcció a Inca. A uns 200 metres, passem un botador a la dreta i pugem per l’espès alzinar fins al refugi (15’).

(5) Puig Tomir des de Ses Voltes des Galileu

(7) Santuari de Lluc

 

 

ETAPA 7 + 8

Mapes aconsellats

 

Refugi de Son Amer (Lluc)- Refugi del Pont Romà (Pollença)- Port de Pollença

Duració: 6h

Desnivell: 250 m, 700 m

Dificultat: mitjana-baixa

Senyalitzada

 

 

(1), (2) Santuari de Lluc

 

(3) S'Ermita a Son Amer

(4) Puig Tomir des del Coll Pelat

(7) Pollença

Resum de l'etapa (Aquesta descripció no és suficient per fer l'etapa. En trobareu una de més detallada a les guies i mapes Alpina):

__________________________________________

Des de la porta del refugi (fotos 1,2) anem a la dreta, baixem i creuem l’aparcament i travessem la carretera i l’olivar (foto 3). Pugem al Coll Pelat (40’, foto 4) passem un botador, anem per una pista cap a l’esquerra i arribem a la següent bifurcació (5’). Continuem per la pista de la dreta durant uns 10’, la deixem i agafem un tirany a l’esquerra que ens duu al Coll des Pedregaret (30’, bifurcació al Puig Tomir). Baixem per la pista asfaltada fins a les cases de Binifaldó.

Passades les cases, girem a mà dreta i, a la següent bifurcació, seguim tot dret. Al cap de pocs minuts passem una barrera i després, deixem a l’esquerra la pista que va a les cases de Muntanya. El camí es separa de la pista per anar a la Font de Muntanya, on podem fer una aturada. Més enllà tornem a deixar la pista per un camí que baixa amb un fort pendent. A partir de Ca l’Herevet la pista és asfaltada i arriba a la carretera Ma-10 (2 h des de Binifaldó). Agafem una pista paral·lela a la crta que, després, s’estreny i discorreixa l’esquerra del torrent travessant algunes parets. Més endavant, el GR discórre durant 2 km al costat de la carretera i s'endinsa per una pista fins al Pont de la Barqueta. Per una pista asfaltada, arribem al Refugi del Pont Romà i Pollença. (1h 15’, fotos 5, 6, 7 ). Des d'aquí i pel costat dret de la ctra. el GR ens duu fins al Port de Pollença

 

(5), (6) El Calvari- Pollença