ETAPA 3

 

inici

variants

refugis

noticies

gr 222

 

Aquestes pàgines no pretenen substituir la utilització de guies i mapes per part dels senderistes.

____________________

 

Per anar més segurs i gaudir millor del GR i els seu paisatges, utilitzeu els mapes i guies Alpina

 

ETAPA 2

 

Mapes aconsellats

 

Estellencs- Banyalbufar- Esporles

 

Duració: 5h

Desnivell: 500 m, 450 m

Dificultat: mitjana-baixa

Senyalitzada amb rètols

 

(1) Punta de Son Serralta, S'Esclop i Punta Fabioler

(2) Des de la barrera de Es Rafal

(3) Es Rafal de Planícia

Banyalbufar

(6) Vista cap al nord: Port des Canonge i Puig des Teix

Resum de l'etapa (Aquesta descripció no és suficient per fer l'etapa. En trobareu una de més detallada a les guies i mapes Alpina):

_____________________________________________

Estellencs- Banyalbufar (2h 30’): sortim d’Estellencs en direcció a Banyalbufar per la carretera fins al km. 93,9 on anem pel camí de l’esquerra. Als 10’ anem a parar a la crta, i la seguim cap a l’esquerra fins passat el km. 92,2 on ens desviem per la pista pavimentada de mà dreta que passa davant les cases de Son Serralta de Dalt (3’). El camí entra al bosc, travessa la partió de Planícia i arriba a una pista asfaltada (15’). La travessem cap a l’esquerra, tornem a agafar el caminoi, creuem una paret mitgera i un torrent i pugem fins a un camí ample (10’). Girem a l’esquerra fins arribar a la barrera d’Es Rafal (10’, fotos 1 i 2 ) on el camí es converteix en pista fins a una bifurcació (10’) on anem tot recte pel camí estret del bosc. Als 7’ voregem les cases d’Es Rafal (foto 3) per la seva esquerra, travessem una barrera i deixem una era a l’esquerra. El camí baixa, passa un portell de ferro (2’) i continua fins a les primeres cases de Banyalbufar (15’) on es converteix en una pista asfaltada que ens duu entre els típics safareigs fins a la crta. i al poble (7’).

 

Banyalbufar- Esporles “Camí des Correu” (2h 30’): tenint l’Ajuntament de Banyalbufar davant nostre, agafem el carrer de l’esquerra (C/ de Jeroni Albertí) que abandona el poble i puja entre les marjades. Als 30’ travessem una pista, seguim tot recte (dir. S) i pugem pel camí empedrat (foto 4). Entrem al bosc (10’) on el camí planeja (foto 5) i creua dues parets mitgeres. El camí puja i s’eixampla, passa per l’únic lloc on gaudim de vista al mar (foto 6), comença a davallar fent corbes i passa 2 portells. Travessem tot recte la carretera (1h 15’) i anem paral.lels a ella durant 10’. Tornem a creuar la carretera i , als 15’, anem a parar a un carrer on girem a la dreta fins a l’església d’Esporles.

(4) (5) Camí des Correu

 

      

ETAPA 3

 

Mapes aconsellats

 

Esporles- Valldemossa- Refugi de Can Boi (Deià)

Duració: 6h 30min

Desnivell: 1120 m, 1170 m

Dificultat: mitjana- alta pels desnivells a superar

Senyalitzada només amb fites i marques de pintura. Rètols entre

Esporles i el Coll de sa Basseta

 

 

(1) Comuna de Valldemossa des del Coll de Sant Jordi

(2), (3) Valldemossa

 

(4) (5) Camí de S'Arxiduc, panoràmica cap al nord

(7) Deià des dels Cingles de Son Rul.lan

 

(9) Deià

Resum de l'etapa (Aquesta descripció no és suficient per fer l'etapa. En trobareu una de més detallada a les guies i mapes Alpina):

_________________________________________________

Esporles- Valldemossa (3h 30'): tenint l'església d’Esporles a la nostra esquena, travessem la carretera, agafem el C/ Nou de Sant Pere i , tot recte, el C/ de Mateu Font. Després de creuar un pont cap a la dreta, arribem a la Placeta de sa Teulera on girem a l’esquerra per un carrer vora del torrent en pujada (15’) fins a la carretera d’accés a Son Cabaspre. A la urbanització ens desviem a la dreta (Camí des Bosc) per un carrer asfaltat en pujada fins a una pista a la dreta (Camí de sa Coma Llobera) que agafem (1 h des de l'església d’Esporles).

A un collet (3’) ens desviem a l’esquerra, assolim un collet amb una sitja i anem a l’esquerra fins a una paret mitgera que travessem. El camí desemboca als 10’ a una pista que agafem a mà esquerra. Als pocs metres tornem a prendre la pista de l’esquerra i continuem fins al final (10’). Baixem al Coll de Sant Jordi (10’, foto 1), travessem la paret cap a l’esquerra per una barrera, anem a la dreta pujant per camí que, als 30’ planeja, passa una paret i, a una sitja (15’), comença la davallada (fotos 2, 3) fins Valldemossa.

 

Valldemossa- Deià (3h 30’): EL PRIMER TRAM D'AQUEST ETAPA (explicat aquí) NECESSITA D'UN PERMÍS. LA RUTA DE LA COMA DES CAIRATS NO NECESSITA CAP PERMÍS. Situats a la parada del bus de línia, d’esquena a la carretera, anem pel carrer que surt davant nostre (C/ Rector Joan Mir), girem pel tercer carrer a mà dreta (C/ Joan Fuster, camp d’esports) i prenem el segon carrer a l’esquerra (C/ de les Oliveres). Al final d’aquest carrer comença un camí que puja fent revolts fins al Pla des Pouet (1h des de Valldemossa). Abans de la cisterna d’aigo, girem a la dreta i arribem en 10’ al Coll de Son Gallard (766 m): ens trobem al Camí de S’Arxiduc (fotos 4, 5, 6) on anem a mà dreta. Poc després de deixar els espadats enrere, veiem a mà esquerra les fites que indiquen la davallada cap a Deià (seguint tot recte podem pujar en 1h al Puig des Teix). Seguim el tirany de les fites (foto 7, on l’orientació es complicaria en cas de boira) en espectacular davallada en revolts i, a uns 20’, entrem al bosc i mitja hora més tard a l'olivar (foto 8). Cinc minuts més tard tenim davant un portell: és el mateix agafar el camí de carro de la dreta o anar tot dret per les dreceres de camí empedrat (que van a parar al camí de carro). El que no hem de fer és travessar el portell. Poc després hem d’abandonar el camí de carro i anar pel caminoi de l’esquerra i, als pocs metres, després de passar al costat d’una font seca, desviar-nos novament a l’esquerra. El camí empedrat, brut de vegetació acaba a una pista (30’) que ens duu a la derecha cap a la carretera. Anem a l’esquerra uns 100 m, girem el primer carrer a la dreta (en direcció a Deià, fotos 9 i 10) i al proper creuer novament cap a la dreta fins al Refugi de Can Boi (15’).

(6) Camí de S'Arxiduc, panoràmica cap al sud

(8) Cingles de Son Rul.lan

(10) Deià